Training voor de interne jobcoach

Vakexpert

Als praktijkopleider wilt u het beste uit mbo-studenten en uw toekomstige medewerkers halen. Dit geldt ook voor leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs.

Denken in mogelijkheden

Deze leerlingen kunnen waarschijnlijk geen volledig mbo-diploma halen, maar zij kunnen zich wel een aantal onderdelen eigen maken en zijn inzetbaar in het leerbedrijf. Bij deze jongeren gaat het niet om hun beperking, maar juist om wat zij wel kunnen. Zij volgen een Boris-traject en bij het voltooien van de praktijkopleiding in een erkend leerbedrijf, krijgen zij een praktijkverklaring met een logo van het leerbedrijf en de brancheorganisatie.

Speciale training

Als leerbedrijf biedt u deze jongeren een perspectief op de arbeidsmarkt, een goede leeromgeving en een opleiding in de praktijk die afgerond wordt met een praktijkverklaring. SBb biedt de praktijkopleider verschillende scholingsmogelijkheden om zich te bekwamen in het begeleiden van studenten en leerlingen.

Daarnaast heeft CNV-jongeren de Harrie-training ontwikkeld. Dit is een speciale training voor interne jobcoaches die leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs of praktijkonderwijs begeleidt.