Dubbel succes voor Boris in Noordwijk

Praktijkverklaring
24 september was er in Noordwijk dubbel succes voor de Borisaanpak. Na een stageperiode van twee jaar bij de Baak Seaside behaalde Martin van Delft zijn Praktijkverklaring als assistent kok én een aanvullend certificaat. Martin is oud-leerling van Het Duin, een school voor voortgezet speciaal onderwijs.

Na een stageperiode van twee jaar bij de Baak Seaside in Noordwijk kreeg Martin een dienstverband aangeboden. Frank Brasker, zijn vaste begeleider op de werkvloer: “Martin heeft zijn aanstelling zelf verdiend. Hij is consequent, gemotiveerd, luistert goed en stelt vragen als hij iets niet weet. Bij de Baak zijn we erg begaan met de toekomst van onze medewerkers. Daarom hebben we gewerkt aan de Praktijkverklaring als assistent kok. Op die manier kan Martin in de toekomst eventueel ook ergens anders aan de slag.”

Voedselveiligheid en HACCP

Met zijn Praktijkverklaring kan Martin laten zien welke werkprocessen hij beheerst en tegelijk is de Baak een gemotiveerde medewerker rijker. Met het oog op de toekomst wilde begeleider Frank dat zijn leerling bovendien meer zou leren over voedselveiligheid en HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points, een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen). Arjan Houwaart, teamleider Horeca bij Teylingen College Voorhout, werkte hier belangeloos aan mee. Martin volgde een aantal lessen op maat en haalde het certificaat ‘HACCP en voedselveilig werken’.

Ook Borisleerbedrijf worden?

Jongeren die bij Het Duin hun opleiding volgen hebben door hun beperking een afstand tot de arbeidsmarkt. Op initiatief van coördinator arbeidstoeleiding Ruurd Eisenga koos Het Duin als een van de eerste scholen voor de Borisaanpak. Met de Borisaanpak draagt SBB eraan bij, dat deze jongeren toch kansen en mogelijkheden krijgen om zich op de arbeidsmarkt in te zetten. Wilt u ook Borisleerbedrijf worden? Neem contact op met uw adviseur praktijkleren van SBB en maak kennis met deze bijzondere en dankbare groep van potentiële werknemers.