De laatste jaren is er een personeelstekort in transport en logistiek. Ook Agro World Transport / Koeltransport Denemarken erkent het tekort en wil graag investeren in gemotiveerde nieuwe medewerkers. Niet verwonderlijk dat het bedrijf onlangs erkenning aanvroeg bij SBB.

Job Wiersma, verantwoordelijk voor personeelsbeleid binnen het transportbedrijf, legt uit: “Als we naar de toekomst kijken en ons verder willen ontwikkelen en groeien, is het belangrijk dat we blijven investeren in onze medewerkers. Een van onze doelstellingen is om ook nieuwe, jonge medewerkers enthousiast te maken voor de transportsector."

"Als we zelf ons steentje daaraan kunnen bijdragen, plukken we er uiteindelijk ook de vruchten van", vervolgt Job. "Op het moment dat de student die wij praktijkondersteuning bieden zijn opleiding heeft afgerond, kent hij of zij ons bedrijf van binnen en buiten. De volgende stap naar een echt dienstverband is dan snel gemaakt.”

Blij met werk-leerplek

Nieck Hietbrink (17) is op deze basis in dienst getreden bij Agro World Transport / Koeltransport Denemarken. Hij is bezig met zijn eerste jaar aan het roc in Almelo met de opleiding bedrijfsautotechnicus, niveau 3. Als kind had hij al interesse in techniek. Zijn enthousiasme werd aangewakkerd door familie waarvan het merendeel in de techniek werkt. Niet vreemd dat Nieck koos voor deze opleiding.

“Voordat ik bij Agro World aan de slag ging, werkte ik bij een ander leerbedrijf,” vertelt de Hengeloër. “Daar waren mijn werkzaamheden voornamelijk gericht op het onderhoud van trailers. Toen ik de kans kreeg om bij Agro World Transport als bbl'er aan de slag te gaan, heb ik die met beide handen aangepakt. Mijn passie ligt bij het werken met trucks én trailers. Na deze opleiding wil ik graag niveau 4 doen, zodat ik mij nog verder kan ontwikkelen en mijn kennis kan verbreden.”

Ervaring helpt jong talent

Christiaan Oude Weernink mag zich sinds augustus praktijkopleider noemen en is de begeleider van Nieck. In 2005 begon hij bij Agro World Transport / Koeltransport Denemarken. Aanvankelijk als monteur maar sinds maart 2020 als wagenparkbeheerder bij het transportbedrijf. Het is voor hem een mooie, nieuwe uitdaging om Nieck te mogen begeleiden.

”Toen ik 10 jaar geleden begon met mijn opleiding als monteur leek het redelijk makkelijk om iemand op te leiden en te begeleiden. Nu ik zelf praktijkopleider ben, kijk ik daar toch heel anders tegen aan. Soms is het best lastig om je kennis over te brengen en iemand anders iets te laten begrijpen.” Christiaan staat, samen met de andere collega’s van de werkplaats, Nieck op vele fronten bij. Hij beantwoordt de vragen die Nieck heeft, begeleidt hem bij schoolopdrachten, helpt hem bij het plannen van zijn werkzaamheden, geeft uitleg en bovenal motiveert hij de student.

Christiaan ziet er een groot aantal voordelen in om Nieck dingen bij te brengen die hij in de toekomst nodig heeft en die worden verwacht van een monteur die zijn werk goed doet. “Het aantal monteurs voor trucks en trailers wordt steeds minder", uit Christiaan voorzichtig zijn zorg. “Als je dan een student binnen het bedrijf hebt, is de kans groot dat hij na zijn opleiding blijft. Het voordeel daarvan is dat je de persoon en zijn vaardigheden al kent. Bovendien weet je dat hij past binnen de functie en de organisatie.”

Voorwaarden

Om erkend leerbedrijf te worden, moest Agro World Transport / Koeltransport Denemarken aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moest het bedrijf als leerbedrijf een praktijkopleider in dienst hebben die de eisen van de opleiding kent en de student begeleidt in het traject. Daarnaast moet de student een veilige werkplek aangeboden kunnen worden, waar hij of zij de praktijkopdrachten kan uitvoeren. Samen met het opleidingsinstituut van de student wordt het traject gemonitord en wordt de bbl-plek op de Stagemarkt.nl, waar mbo-studenten een leerplek kunnen zoeken, geplaatst.

Bron: koeltransportdenemarken.nl