Subsidies en fondsen

Florence

Als erkend leerbedrijf komt u mogelijk in aanmerking voor een of meer subsidies en fondsen. SBB is betrokken bij de subsidieregeling Praktijkleren en het Stagefonds Zorg. 

Subsidieregeling Praktijkleren

Met de subsidieregeling Praktijkleren stimuleert het ministerie van OCW erkende leerbedrijven om leerbanen aan te bieden. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de subsidieregeling uit. De regeling geldt onder andere voor bedrijven die een bbl-student of een vmbo-leerling in een leerwerktraject begeleiden.

Meer op rvo.nl


Gedwongen sluiting door de coronacrisis?

Werkgevers met een gedwongen sluiting door de coronacrisis kunnen bbl-studenten niet begeleiden op de werkplek in het leerbedrijf. De minister van OCW heeft aangegeven dat bij een gedwongen sluiting de weken tot en met 28 april 2020 niet in mindering worden gebracht op de subsidie Praktijkleren. Wanneer de sluiting langer duurt, zal in overleg met de subsidie-uitvoerder RVO worden bekeken  wat nodig is om de subsidie in 2020 niet af te toppen op de nominale duur.


Stagefonds Zorg

Het Stagefonds Zorg is een subsidieregeling van het ministerie van VWS voor het begeleiden van onder andere mbo-studenten. In het voorjaar verzoekt SBB de erkende leerbedrijven om hun gegevens te controleren en een aantal vragen te beantwoorden. Op basis daarvan stelt het ministerie vast of een leerbedrijf subsidie krijgt.

Meer op dus-i.nl