Webinars

Student en praktijkopleider in visual merchandising

Hier kunt u webinars terugkijken die wij eerder hebben ontwikkeld. De webinars ontwikkelden wij in samenwerking met het College voor de Rechten van de Mens.

Het puberbrein

Hebt u zich weleens afgevraagd waarom een puber bepaald gedrag vertoont of sommige keuzes maakt? In dit webinar krijgt u inzicht in hoe het puberbrein werkt. Expert Maarten Brand deelt met u waarom het nuttig is om het puberbrein beter te begrijpen en hoe u pubers positief kunt beïnvloeden.

 

Kijk webinar

Generatieverschillen

De manier waarop een stagiair is opgevoed en opgegroeid bepaalt hoe hij of zij naar de wereld kijkt. In dit webinar leert u door de bril van de stagiair te kijken. Op die manier kunt u beter inspelen op gedrag en de stagiair beter boeien en binden. Dit inzicht helpt u bovendien om een brug te leggen tussen de verschillende generaties binnen uw organisatie. Dit leidt tot betere resultaten voor de stagiair en uw organisatie.

 

Kijk webinar

De praktijk motiveert

De praktijk is erg bepalend voor een mbo-student en de voortgang van zijn of haar opleiding. De praktijkopleider heeft een grote invloed op de motivatie van de stagiair en de geboekte resultaten in de praktijk. In dit webinar krijgt u tips over hoe u stagiairs kunt motiveren. Tijdens de uitzending zal een mbo- student haar ervaring met u delen.

 

Kijk webinar

Selecteren zonder vooroordelen

We hebben allemaal stereotypen. Onze hersenen werken nu eenmaal zo. Het helpt ons om informatie snel te verwerken en om een inschatting van personen te maken. Maar wat zijn stereotypen nu eigenlijk? Welke soorten zijn er? Welk effect kunnen ze hebben en hoe kun je de invloed van stereotypering bij de selectie van stagiairs verminderen?

 

Kijk webinar

Gelijke behandeling op de werkvloer

Fijn dat u een mbo-student de kans geeft om stage bij u te lopen. Weet u dat uw leerbedrijf de belangrijke taak heeft om een sociaal veilig leerwerkklimaat te bieden aan de stagiair? De stagiair heeft het recht om gelijk behandeld te worden aan andere medewerkers. In deze webinar van 45 minuten helpen we u bij het organiseren van een leerwerkklimaat waarbinnen het voor iedereen prettig is om te leren en te werken.

 

Kijk webinar

Objectief oordelen

Als praktijkopleider wordt u gevraagd om een oordeel te vellen over de stagiair en zijn of haar succes tijdens de stageperiode. Uw eigen houding bepaalt echter voor een deel het succes van de stagiair. In deze webinar van 45 minuten krijgt u inzicht in de valkuilen die een objectief oordeel in de weg kunnen staan. Ook leert u de student op waarde in te schatten zodat zijn of haar talenten optimaal ontwikkeld en benut kunnen worden. 

 

Kijk webinar