Scholing voor praktijkopleiders

Afbouwonderhoud

Als praktijkopleider begeleidt u mbo-studenten in de beroepspraktijk. Met diverse scholingsmogelijkheden biedt SBB de kennis en vaardigheden die u daarvoor nodig hebt.

Workshops voor praktijkopleiders

Voor beginnende praktijkopleiders met geen of weinig ervaring in het begeleiden van mbo-studenten organiseren we zowel fysieke workshops op locatie, als online basisworkshops in reeksen. Module 1 is voorwaardelijk. Beide varianten worden verzorgd door een ervaren trainer van SBB. Deelname is kosteloos.

Bij de fysieke workshops op locatie staan steeds twee modules centraal. Iedere workshop heeft een duur van 4 uur. Bij de online workshops staat steeds één module centraal. Er kunnen maximaal vijf á zes personen per groep deelnemen. Iedere bijeenkomst heeft een duur van 2 uur. Voor de workshops geldt het advies om alle workshops te doorlopen.

Wilt u een incompany aanvraag doen voor praktijkopleiders? Vraag uw adviseur praktijkleren naar de mogelijkheden.

Module 1 Succesvolle kennismaking

Hoe maakt u kennis met uw student op zo’n manier dat u samen een goede start maakt?  In deze workshop ontdekt u wat niet en wat juist wel werkt in dit gesprek. Zo kunnen jullie samen goed van start.

Module 2 Motiveren

U ontdekt welke factoren van invloed zijn op de motivatie van een student én op uw eigen motivatie als praktijkopleider. Hoe gaat u het gesprek met uw student aan zodat u hoort wat er werkelijk aan de hand is? In deze workshop leert u hoe u er samen een leuke, leerzame tijd van kunt maken.

Module 3 Feedback geven

Herkent u dat? U geeft uw student feedback en de student is direct op zijn teentjes getrapt. Het lijkt wel of ze niks meer kunnen verdragen! In deze module leert u hoe u met behoud van relatie feedback geeft en u samen met de student weer op een lijn komt te zitten.

Module 4 Instructie geven

U wilt toch dat uw student echt snapt wat u uitlegt? Met de inzichten die u in deze workshop op doet, zet u uw student na de instructie gemakkelijk aan het werk.

Module 5 Eerlijk beoordelen

U leert hoe u uw student eerlijk kunt beoordelen. We kijken ook hoe u uw beoordeling vertaalt in een heldere tekst en eventueel een cijfer zodat uw student hier echt wat aan heeft.

Module 6 Begeleidingsgesprekken voeren

U leert hoe u een begeleidingsgesprek voert waarbij u de goede en verbeterpunten goed onderbouwd aangeeft. Zo wordt het voor uw student helder hoe hij de eindstreep haalt en geeft u uw student een eerlijke kans.

Beschikbare data en aanmelden


Webinars

We organiseren regelmatig webinars rondom interessante thema's.

Bekijk de webinars


E-learnings

Naast de workshops kunt u in uw eigen tempo een e-learning volgen. Op dit moment bieden wij u de modules 'Objectief oordelen en feedback geven' en 'Maatwerk bieden in begeleiding'. Later volgen meer modules.

Volg een e-learning


SBB Stagecoach

Met SBB Stagecoach ontvangt u e-mails met praktische tips en informatie, afgestemd op de fase waarin uw student zich bevindt.

Lees meer over Stagecoach