Diplomawaardering

De afdeling Diplomawaardering en onderwijsvergelijking van SBB is het expertisecentrum voor buitenlandse en Nederlandse vmbo- en mbo-diploma's. U kunt er bijvoorbeeld terecht voor een verklaring over de waarde van een Nederlands mbo-diploma die is afgegeven voor 1997.

Lees meer

SBB-medewerker 1: Welkom bij de afdeling Diplomawaardering en onderwijsvergelijking van SBB. Heeft u een vraag over de waarde van uw Nederlandse of buitenlandse mbo-diploma? We helpen u graag.

SBB-medewerker 2: De afdeling Diplomawaardering en onderwijsvergelijking van SBB is hét expertisecentrum voor Nederlandse en buitenlandse mbo-diploma’s.

U kunt bij ons terecht voor vragen over de waarde van Nederlandse en buitenlandse mbo-diploma’s in Nederland en het gebruik van Nederlandse mbo-diploma’s in het buitenland.

Ook vergelijken wij buitenlandse mbo-diploma’s met het Nederlandse onderwijssysteem.

Dit doen wij al ruim 25 jaar.

SBB-medewerker 1: We kijken of een van onze producten antwoord biedt op uw vraag. Of we verwijzen u door naar de juiste instantie.

SBB-medewerker 2: Al onze producten vraagt u digitaal aan via s-bb.nl. Heeft u een vraag? Stuur dan een mail naar idw@s-bb.nl en wij helpen u verder!

Feiten en cijfers

In Nederland werken ruim 9 miljoen mensen, waarvan er 3,7 miljoen een opleiding volgden op het mbo. Deze vakmensen werken in veel verschillende sectoren. De vraag naar net afgestudeerde mbo-studenten is dan ook groot. Des te belangrijker om te zorgen dat het opleidingsaanbod zo veel mogelijk aansluit op de vraag uit de arbeidsmarkt.

Hoeveel mbo-instellingen zijn er? Hoeveel erkende leerbedrijven? Wat is de kans op stage, leerbaan en werk? Met welke trends en ontwikkelingen hebben sectoren te maken? We zetten het voor u op een rijtje.

Lees meer

Laat u inspireren

SBB heeft in samenwerking met MBO Raad, NRTO en UWV een inspiratiekaart opgesteld voor bij- en omscholing via het mbo voor kansrijke beroepen.

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag? Wij zetten de veelgestelde vragen voor u op een rijtje. Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail uw adviseur praktijkleren of neem contact op met de Servicedesk van SBB. Wij helpen u graag!