Waardering buitenlandse diploma's

Met een diplomawaardering heeft u een goede indicatie van de waarde van uw buitenlandse diploma in Nederland. Zo vindt u gemakkelijker een baan of een passende studie.

Voor wie?

Inburgeraars en andere buitenlandse diplomahouders, werkgevers, onderwijsinstellingen.

Waar?

Internationale diplomawaardering (IDW). Dit is het gezamenlijke digitale loket van SBB en Nuffic, dat alle aanvragen voor diplomawaardering verwerkt.

Internationale diplomawaardering aanvragen?

 

Naar idw.nl Externe link

Aanvragen van bevoegde autoriteiten

Wie in Nederland in een gereglementeerd beroep wil werken, moet een verzoek indienen bij de daarvoor bevoegde autoriteit. Dit geldt ook voor mensen die een buitenlands diploma hebben behaald. Een diplomawaardering geeft een goede indicatie van de waarde van een buitenlands diploma in Nederland.

De afdeling Diplomawaardering en Onderwijsvergelijking werkt samen met Nuffic om advies uit te brengen over de waarde van buitenlandse diploma’s in Nederland. SBB is het expertisecentrum voor buitenlandse kwalificaties op vmbo- en mbo-niveau.

Bevoegde autoriteiten, zoals DUO en CIBG, kunnen via onderstaande knop gratis advies krijgen over de waarde van buitenlandse diploma’s op mbo-niveau.

Aanvraagformulier Externe link

Hebt u een vraag?

De experts van de afdeling Diplomawaardering en onderwijsvergelijking van SBB beantwoorden graag uw vragen.

U bereikt ons van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 11.00 uur via telefoonnummer 079 321 79 30.

Als u wilt, kunt u ons ook een bericht sturen per e-mail op idw@s-bb.nl.