Mbo-diploma in het buitenland: Europass Certificaatsupplement

Het Europass Certificaatsupplement (CS) is onderdeel van Europass. Het is een korte en praktische beschrijving van een Nederlandse mbo-kwalificatie. Hiermee kunt u in binnen- en buitenland laten zien wat u kunt. De informatie komt rechtstreeks uit de kwalificatiedossiers die door de minister van OCW zijn vastgesteld. Het CS is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

CS downloaden of aanvragen

Hebt u een diploma met een crebocode? Dan kunt u het CS gratis downloaden. Staat het gezochte diploma er niet tussen, of niet in de gewenste taal? Dan kunt u het kosteloos bij ons aanvragen.

Voor diploma’s zonder crebocode die zijn behaald binnen het reguliere onderwijs of voor een CS met individuele informatie over uw opleiding kunt u tegen betaling een certificaatsupplement op naam aanvragen.

U vraagt een certificaatsupplement aan via het webformulier onderaan deze pagina.

Vraagt u een CS aan namens een bekostigde onderwijsinstelling? Dat doet u door een e-mail te sturen naar nlnrp@s-bb.nl.

Procedure en betaling 

SBB behandelt uw aanvraag binnen vier werkweken. De behandeltermijn gaat in zodra alle benodigde documenten en de eventuele betaling zijn ontvangen. Een certificaatsupplement op naam kost € 114. Het bedrag kunt u overmaken naar:

IBAN-nummer NL 46 RABO 0167 8898 34
ter attentie van SBB, Zoetermeer
Vermeld bij de overschrijving de achternaam en geboortedatum van de diplomahouder.

Kan SBB uw aanvraag niet in behandeling nemen? Dan ontvangt u € 87 retour. De gemaakte administratiekosten van € 27 ontvangt u niet terug.

Voor het behandelen van uw aanvraag verwerkt SBB persoonsgegevens. SBB gaat voorzichtig en conform geldende wet- en regelgeving met uw gegevens om. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de privacyverklaring van SBB.

Start uw aanvraag