Mbo-diploma in het buitenland: Europass Certificaatsupplement

Het Europass Certificaatsupplement (CS) is een korte en praktische beschrijving van een Nederlandse mbo-kwalificatie. Hiermee kunt u in binnen- en buitenland laten zien wat u kunt. De informatie komt rechtstreeks uit de kwalificatiedossiers die door de minister van OCW zijn vastgesteld. Het CS is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

CS downloaden

Hebt u een diploma met een crebocode? 

Download gratis uw CS

CS aanvragen

Als het CS van uw opleiding er niet bij staat of niet in de gewenste taal (Nederlands, Engels of Duits) beschikbaar is, dan kunt u kosteloos een CS bij ons aanvragen. Vul onderstaande bijlage in en stuur deze naar ons op.

CS op naam aanvragen

Voor diploma's van voor 1996 zonder crebocode of voor een CS met individuele informatie over uw opleiding kunt u tegen betaling een certificaatsupplement op naam aanvragen. Deze documenten kunt u in het Nederlands, Engels en Duits aanvragen. Gebruik hiervoor dezelfde onderstaande bijlage en stuur deze op.

Waarde mbo-diploma in het buitenland

Als u in het buitenland werkt of studeert, dan is het waardevol om uw Nederlandse mbo-diploma te laten waarderen in het land van bestemming. U ziet in het overzicht per land bij welke organisatie u hiervoor terecht kunt.

Europass: voor internationale studie, stage of baan

Het Europass Certificaatsupplement is onderdeel van Europass. Dit is een set documenten die u nog verder helpen om uw kennis en vaardigheden in het buitenland te laten zien. Kijk voor meer informatie op Europass.nl.

Voor bekostigde onderwijsinstellingen

U kunt het CS hier direct aanvragen via ons webformulier.

Zie ook: