Mbo-diploma in het buitenland: Europass Certificaatsupplement

Het Europass Certificaatsupplement (CS) is onderdeel van Europass. Het is een korte en praktische beschrijving van een Nederlandse mbo-kwalificatie. Hiermee kunt u in binnen- en buitenland laten zien wat u kunt. De informatie komt rechtstreeks uit de kwalificatiedossiers die door de minister van OCW zijn vastgesteld. Het CS is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

U kunt kiezen uit een gratis of betaald CS.

Gratis CS

Hebt u een diploma met een crebocode? Dan kunt u het CS gratis downloaden. Staat het gezochte diploma er niet tussen, of niet in de gewenste taal? Dan kunt u het kosteloos bij ons aanvragen. SBB behandelt uw aanvraag binnen 4 werkweken.

U vraagt een certificaatsupplement aan via het de link "Start uw aanvraag" onderaan deze pagina.

Betaald CS op naam 

Hebt u een diploma zonder crebocode dat is behaald binnen het reguliere onderwijs? Of wilt u een persoonlijk CS met individuele informatie over uw opleiding? Tegen betaling kunt u een certificaatsupplement op naam aanvragen. SBB behandelt uw aanvraag binnen 4 werkweken. De behandeltermijn gaat in zodra alle benodigde documenten en de betaling zijn ontvangen.

Een certificaatsupplement op naam kost € 114. Het bedrag maakt u over naar:

IBAN-nummer NL 46 RABO 0167 8898 34
ter attentie van SBB, Zoetermeer
Vermeld bij de overschrijving de achternaam en geboortedatum van de diplomahouder.

Kan SBB uw aanvraag niet in behandeling nemen? Dan ontvangt u € 87 retour. De gemaakte administratiekosten van € 27 ontvangt u niet terug.

Voor het behandelen van uw aanvraag verwerkt SBB persoonsgegevens. SBB gaat voorzichtig en conform geldende wet- en regelgeving met uw gegevens om. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de privacyverklaring van SBB.

Start uw aanvraag