SBB Helpt

Van de nieuwsgierige schoolverlater die een mooi vak wil leren, tot de gemotiveerde werkende of werkzoekende die kiest voor om- of bijscholing: alle mbo-studenten kunnen met een stage of leerbaan aan de slag. En als het niet anders kan, krijgen ze een alternatief aangeboden. Daarvoor zetten we de schouders onder het actieplan voor stages en leerbanen.

Het actieplan van SBB

Met een actieplan zorgen onderwijs en bedrijfsleven nú voor voldoende stages en leerbanen.

Lees het actieplan

Hebt ú ruimte voor een student of voor om- en bijscholing?

Bent u erkend leerbedrijf en hebt u ruimte voor een student of mogelijkheden voor om- en bijscholing van een werkende of werkzoekende?

  • Log in op MijnSBB
  • Meld uw stages en leerbanen aan
  • Uw aangemelde stages en leerbanen verschijnen automatisch op Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl, de websites die mbo-studenten gebruiken om een leerbedrijf te vinden

Bent u nog geen erkend leerbedrijf?

Kunnen wij u helpen?

Waarom leerbedrijf worden en hoe?

Door stages en leerbanen aan te bieden levert u een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Bovendien is het begeleiden van mbo-studenten misschien wel de leukste manier om leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen.

Lees meer over de voordelen van erkenning

Gebruik de communicatiemiddelen van SBB Helpt

Onderwijs en bedrijfsleven werken er hard aan om voor elke student een stage of leerbaan te vinden. Een mailing en andere positieve pr kunnen daar goed bij helpen.

Wilt u een brief of een e-mail versturen? Zoekt u een illustratie voor de sociale media? Wilt u een plaatje toevoegen onder uw e-mailhandtekening? Gebruik de communicatiemiddelen.

Lees meer en download de bestanden

Regionale campagnes

In een aantal regio’s sloegen partners de handen ineen met een regionale campagne om het tekort aan stages en leerbanen terug te dringen.

Lees meer over Stage010 in Rotterdam-Rijnmond

Lees meer over Stagekans Utrecht

Overal in het land lopen sectorale en regionale initiatieven om het opleiden op peil te houden en werkloosheid te voorkomen.

Bekijk de voorbeelden

Welke financiële mogelijkheden hebt u als erkend leerbedrijf om stages en leerbanen te behouden?

Ontdek de mogelijkheden

Ontdek alles over verschillende leerbaantrajecten voor zowel uw huidige als toekomstige medewerkers.

Lees hoe u dat doet

Hoe staat het met de stages, leerbanen en werkgelegenheid per sector en regio? We brengen het voor u in beeld.

Gebruik de cijfers

Geen stages of leerbanen te vinden voor uw studenten of​ werkzoekenden? Meld het ons of zoek op Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl.

Lees meer