SBB Helpt

Alle mbo-studenten kunnen in het schooljaar 2020-2021 met een stage of leerbaan aan de slag. Van de nieuwsgierige schoolverlater die een mooi vak wil leren, tot de gemotiveerde volwassene die kiest voor om- of bijscholing. En als het niet anders kan, krijgen ze een alternatief aangeboden. Daarvoor zet SBB samen met scholen en bedrijven de schouders onder het actieplan voor het behoud van stages en leerbanen en de ondersteunende campagne SBB Helpt.

Hebt ú ruimte voor een student?

Bent u erkend leerbedrijf en hebt u ruimte voor een student?

  • Log in op MijnSBB
  • Meld uw stages en leerbanen aan
  • Uw aangemelde stages en leerbanen verschijnen automatisch op Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl, de websites die mbo-studenten gebruiken om een leerbedrijf te vinden

Bent u nog geen erkend leerbedrijf?

Kunnen wij u helpen?

De leukste manier om gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen

Door stages en leerbanen aan te bieden levert u een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Bovendien is het begeleiden van mbo-studenten misschien wel de leukste manier om leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen.

Lees meer over de voordelen van erkenning

Extra subsidie Praktijkleren

13 juli maakte minister van OCW Ingrid van Engelshoven bekend welke sectoren in aanmerking komen voor een verhoging van de subsidie Praktijkleren. De minister deed dat in vervolg op haar besluit om de subsidieregeling een extra impuls te geven. In totaal gaat het om jaarlijks 10,6 miljoen euro in de komende twee studiejaren.

Lees het nieuwsbericht

Overal in het land lopen sectorale en regionale initiatieven om het opleiden op peil te houden en werkloosheid te voorkomen.

Bekijk de voorbeelden

Welke financiële mogelijkheden hebt u als erkend leerbedrijf om stages en leerbanen te behouden?

Ontdek de mogelijkheden

Met een actieplan zorgen onderwijs en bedrijfsleven nú voor voldoende stages en leerbanen.

Lees het actieplan

Hoe staat het met de stages, leerbanen en werkgelegenheid per sector en regio? We brengen het voor u in beeld.

Gebruik de cijfers

Doe een melding

Bent u als student, ouder, werkzoekende of school betrokken bij het vinden van een stage of leerbaan? Meld een eventueel stagetekort.

Doe een melding