SBB helpt u verder, juist nú

Met het actieplan SBB Helpt zorgen we samen met scholen en bedrijven dat álle mbo-studenten dit schooljaar hun stage of leerbaan kunnen vervolgen. Met elkaar kijken we naar alternatieven om schooluitval te voorkomen en stages en leerbanen te behouden. Zodat iedereen door kan. Nu én later.

99.000 stages en leerplaatsen beschikbaar

In mei en juni 2020 bereikten adviseurs van SBB en een belteam ruim 50.000 van de 250.000 erkende leerbedrijven met de vraag of hun stages en leerbanen ondanks de coronacrisis nog beschikbaar zijn voor nieuwe studenten. Tot eind juni heeft de actie 99.000 geactualiseerde leerplaatsen opgeleverd.

Lees het nieuwsbericht

Waar zijn nog tekorten?

In juni 2020 startte SBB met het inventariseren van het tekort aan stages en leerbanen in het mbo voor het schooljaar 2020-2021. Per 25 juni bedraagt dat circa 12.500 stages en leerbanen. Omdat we nog 83% van de gegevens uit het land moeten ontvangen, zal dit aantal naar verwachting fluctueren.

Bekijk de actuele cijfers 

Koninklijk bezoek

Woensdag 1 juli bracht koning Willem-Alexander een werkbezoek aan SBB. De koning liet zich informeren over het actieplan en de campagne SBB Helpt. Thema van het werkbezoek was jeugdwerkloosheid. Het bezoek vond plaats bij het erkende leerbedrijf DACHSER in Waddinxveen.

Lees het nieuwsbericht

Samen voorkomen we werkloosheid

Overal in het land lopen sectorale en regionale initiatieven om het opleiden op peil te houden en werkloosheid te voorkomen.

Bekijk de voorbeelden

Financiële ondersteuning

Welke financiële mogelijkheden hebt u als erkend leerbedrijf om stages en leerbanen te behouden?

Ontdek de mogelijkheden

SBB actieplan

Met een actieplan zorgen onderwijs en bedrijfsleven nú voor voldoende stages en leerbanen.

Lees het actieplan

Actuele cijfers

Hoe staat het met de stages, leerbanen en werkgelegenheid per sector en regio? We brengen het voor u in beeld.

Gebruik de cijfers

Doe een melding

Bent u als student, ouder, werkzoekende of school betrokken bij het vinden van een stage of leerbaan? Meld een eventueel stagetekort.

Doe een melding