Ik wil Jesse niet kwijt

HP

Jesse loopt sinds enkele maanden stage bij Maurits Papeveld, mede-eigenaar van HP Bouw- en Aannemersbedrijf in Woerden: "Jesse krijgt een vaste baan bij ons. Ik wil hem niet kwijt. Vlak voor de bouwvak ben ik scholen gaan bellen met de mededeling dat ik een stageplek had maar zij hadden geen geschikte leerlingen."

Maurits belde met Futura College, school voor praktijkonderwijs. "Jesse wilde graag stage lopen in de bouw. In de praktijk is hij meestal met Marco mee. Die doet veel ingewikkelde projecten waarbij extra handen meer dan welkom zijn."

Ondersteunen

"Ik vind het belangrijk dat de school hem ondersteunt. Ik wil dat Jesse een volwaardige plek in de maatschappij krijgt en dat kan alleen als hij diploma's haalt. Het liefst op mbo-niveau, maar eerst maar eens een praktijkverklaring. Het kost energie om jongeren te begeleiden maar vroeger hebben ze die energie ook in mij gestopt. En zoveel extra tijd kost het nou ook weer niet."

Net als iedereen

"Jesse is gewoon een collega. Hij krijgt, net als iedereen, op zijn lazer als hij iets verkeerd doet. Soms moeten we dingen wat rustiger uitleggen en opletten dat hij niet ondergesneeuwd raakt. Het is toch prachtig om mensen een kans te geven?"