Pilot met mbo-certificaten voor beroepsgerichte onderdelen van opleidingen

Student en praktijkopleider

Leren stopt niet na het behalen van een diploma. Ook werkenden en werkzoekenden moeten zich een leven lang ontwikkelen. Bijvoorbeeld omdat het beroep verandert of omdat de kansen op werk in een andere sector groter zijn.

Al mogelijk voor keuzedelen

Sinds 2016 is het al mogelijk om een wettelijk erkend mbo-certificaat te behalen voor keuzedelen, de verdiepende en verbredende onderdelen van een mbo-opleiding. Met een pilot onderzoeken onderwijs en bedrijfsleven nu wat er nodig is om ook mbo-certificaten te verbinden aan andere onderdelen van een mbo-opleiding.

Uitbreiding voor nieuwe certificaten

In de eerste ronde van de pilot zijn 14 certificaten ontwikkeld. Inmiddels is de pilot uitgebreid om nieuwe certificaten mogelijk te maken. Wilt u meer weten over de pilot of wilt u ook een certificaat ontwikkelen? Bekijk de korte animatie.

Totaaloverzicht

Op het certificatenloket van SBB vindt u een totaaloverzicht van alle mbo-certificaten, zowel de mbo-certificaten voor keuzedelen als die voor beroepsgerichte onderdelen van de opleiding. Wilt u daar meer over weten? Bezoek de pagina Keuzedelen en mbo-certificatenloket.

Mbo-certificaten versterken kansen op de arbeidsmarkt