Gewijzigde kwalificaties

Gewijzigde kwalificaties

Om goed aan te sluiten op de arbeidsmarkt bespreken onderwijs en bedrijfsleven de inhoud van kwalificaties. Soms wordt een kwalificatie aangepast. Deze gewijzigde kwalificaties krijgen altijd een nieuw crebo.

SBB registreert leerbedrijven altijd met het nieuwste crebo. Verouderde crebo’s worden omgezet naar het nieuwe nummer. De bijbehorende kerntaken en werkprocessen worden ook omgezet. Op MijnSBB en Stagemarkt.nl kunt u zoeken op oude crebo’s en kwalificaties.

Erkenningsaanvragen en bpv-overeenkomst

Bij erkenningsaanvragen gaat SBB altijd uit van het nieuwste crebo. Een leerbedrijf dat is erkend voor de vernieuwde kwalificatie mag ook studenten begeleiden die een opleiding volgen met een verwant, oud crebo. Scholen kunnen het oude crebo blijven gebruiken op de bpv-overeenkomst als de student zich voor deze opleiding heeft ingeschreven.

Inschrijving

Studenten die beginnen aan een opleiding worden altijd ingeschreven op het nieuwste crebo. Studenten die zijn ingeschreven op een verouderd nummer blijven hierop ingeschreven. Zij ontvangen ook een diploma op basis van de verouderde kwalificatie. Voor de beroepspraktijkvorming kunnen zij terecht bij alle leerbedrijven die zijn erkend voor de nieuwe crebo’s.

Stagemarkt.nl

Stagemarkt.nl toont de erkenningen op de nieuwste crebo’s. Op Stagemarkt.nl staat bij de erkenningen van ieder leerbedrijf ‘een onderdeel 'ook erkend voor'. Hier ziet u alle oude opleidingen waarvoor het bedrijf is erkend.

Creboconverter

Met de creboconverter ziet u wat het vervangende crebo is. Vul het oude crebo in en druk op 'Toon equivalenten'.

Ga naar de creboconverter