We volgen een dag uit het werkzame leven van een student en de praktijkopleider voor het beroep technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen.
Die blauwe lijn heeft de tekenaar hier niet afgedrukt. Dus we moeten dit even overnemen, anders weet je hier niet waar het kabeltracédoor het gebouw heen loopt.
Oké, ja.
De eigenschappen die handig zijn is eigenlijk dat je gewoon rustig blijft, gewoon goed naar je werk kijkt wat je moet doen. En dat je gewoon precies werkt.
Iedereen begint onderaan de ladder. Dat betekent dat je start met niveau 2. Als je dat hebt voltooid, dan ben je hulpmonteur. Daarna kun je niveau 3 en 4 doen. Niveau 4 is uiteindelijk technicus.
Kan het zijn dat ik nog een planning mis van dit project?
Ja, dat klopt. Ik heb hem al wel gemaakt.
Wil je die aan mij doorsturen?
Ja, dat zal ik regelen.
Ja, als technicus ben je gewoon net wat verder dan een eerste monteur. Je bent dan gewoon vak-gespecialiseerd. En je moet dan ook veel meer met de planning bezig zijn, dat het project wel gewoon goed loopt.
Ja, hoe kan ik dit het beste doen?
Deze wijziging?
Ja, die wijziging.
Ik denk dat je die gewoon rechtstreeks met de engineer moet bespreken.
Ja.
De mensen die bij ons binnen het bedrijf technici zijn, zijn bijvoorbeeld hier in de panelenbouw aan het werk, maar ook op locatie bij klanten.
Het moeilijke was in het begin eerst dan om te zorgen dat je je werk gewoon altijd goed georganiseerd hebt.
Ik denk dat je op het eind van deze week klaar bent. Klopt dat?
Ja, ik zal wel einde van de week klaar zijn, ja.
Dat is prima, want dan zijn we nog zo nog op tijd.
Wat ik zelf het mooie aan het vak vind, is dat we projectmatig werken. Dus elk project heeft een kop en een staart, het is dus nooit hetzelfde. Collega's om hem heen zijn enthousiast. Ja, ik mag wel zeggen dat hij eigenlijk meer brengt dan we momenteel eigenlijk van hem verwachten.
Lekker aan het bouwen.
Ja. Toppie, gaat prima.
Hoi.