Sectorkamerrapportages

Bootmannen

Met sectorkamerrapportages en trendrapportages brengen wij de trends en ontwikkelingen in beeld van de sectorkamers met de daarbij behorende sectoren en marktsegmenten.

Bekijk de nieuwste trendrapportages

Onder Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem en ICT en creatieve industrie vindt u de trendrapportages van 2018. Deze interactieve online rapportages bieden u een uitgebreide beschrijving van sectorspecifieke trends (met de impact op het beroepsonderwijs) en de DESTEP-ontwikkelingen. DESTEP staat voor de demografische, economische, sociaal-culturele, technologische, ecologische en politiek-juridische ontwikkelingen. De trendrapportages van de overige sectoren volgen in 2019.

Uitleg rapportages

Dashboard bpv

Hier vindt u per sector de actuele sectorrapportages. De gegevens worden per marktsegment en kwalificatie getoond. Ieder dashboard bevat vier tabbladen:

 

 1. kans op stage/leerbaan
 2. kerncijfers leerbedrijven
 3. kerncijfers mbo-aanbieders
 4. BPV Monitor
Dashboard arbeidsmarkt

Hier vindt u per sector de actuele sectorrapportages. De gegevens worden per marktsegment en kwalificatie getoond. ieder dashboard bevat vier tabbladen:

 

 1. kerncijfers vraag en aanbod
 2. arbeidsmarktperspectief
 3. kans op werk
 4. regionale kans op werk
  Digitale bijlage

  De digitale bijlage biedt u in een oogopslag informatie over de kans op werk en stage in een marktsegment en regio.

   Sectorkamerrapportages 2016

   De sectorkamerrapportages van 2016 kunt u downloaden als pdf.

    Trendrapportages 2018

    De interactieve online trendrapportages van 2018 bieden u een uitgebreide beschrijving van de demografische, economische, sociaal-culturele, technologische, ecologische en politiek-juridische (DESTEP) ontwikkelingen en sectorspecifieke trends.

    Rapportages per sector