Natuursteenbewerker machinaal

De natuursteenbewerker machinaal bewerkt natuursteen met machines, en assembleert onderdelen van natuursteen. Het eindproduct wordt gebruikt in bijvoorbeeld de woningbouw. De natuursteenbewerker kan goed verschillende machines bedienen, waaronder een CNC-machine. Hij kent daarnaast bevestigingstechnieken voor verschillende steensoorten en vormen. Hij is milieubewust, heeft ruimtelijk inzicht en werkt nauwkeurig. Voor het assembleren kan hij gebruik maken van transport- en hijsmiddelen en gereedschap. Hij werkt naar aanleiding van instructies van zijn leidinggevende. De natuursteenbewerker machinaal werkt zelfstandig en is verantwoordelijk voor het opleveren van bewerkte en geassembleerde stenen.

Uitgeschreven tekst van deze video

We volgen een dag uit het werkzame leven van een student en de praktijkopleider voor het beroep natuursteenbewerker machinaal.

 

Ik volg de opleiding Natuursteenbewerker machinaal, niveau 2. Ik ben nu stagiair bij Solid Nature in Aalsmeer.

 

Een bedrijf wat natuursteen verwerkt, in zowel grote projecten, als bij mensen thuis, zoals keukenbladen, badkamers, toiletten.

 

Het ziet er wel goed uit.

 

We werken met verschillende soorten steen. En elke steen die heeft zijn eigen eigenschap, de ene is harder, de ander zachter, poreuzer.

 

Als machinaal natuursteenbewerker, werk je met de machines hier. We hebben allemaal CNC gestuurde machines.

 

Ik sta hier nu bij de 3D-machine, momenteel wordt er een blok gekalibreerd. Wat leuk is bij dit bedrijf, is dat ik mee mag kijken bij elke machine. Op die manier leer ik met elke machine te werken.

 

Oké, die gaan we zagen, dus die kan je daar neerzetten en dan druk je op het vinkje.

 

Ik vind het vooral belangrijk, dat hij zichzelf ontwikkelt, en steeds betere en mooiere producten kan maken. En ook dat hij zich bewust is dat we met zware producten werken, en dat veiligheid daarom hoog in het vaandel staat. Brent is lekker bezig hij pakt dingen snel op, en ontwikkelt zich heel erg goed.

Kerntaken en werkprocessen

Bewerkt machinaal en assembleert

  • Bewerkt natuursteen machinaal
  • Assembleert natuursteen onderdelen