Voorwaarden voor erkenning

Student in de bouw

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Als erkend leerbedrijf voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  1. U biedt de student een goede en veilige werkplek. Daar oefent de student met werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep waarvoor hij in opleiding is.
  2. U stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. U maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  3. U bent bereid om samen te werken met de school en SBB en u verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  4. U gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.

Veilige werkplek

Wilt u meer weten over veilig werken? De Inspectie SZW geeft informatie over de inrichting van de arbeidsplaats (werkplek). Op dezelfde website vindt u een aantal publicaties over veilige werkplekken.

Reglement

Bekijk voor de precieze voorwaarden en eventuele sectorale aanvullingen het reglement erkenning leerbedrijven SBB. De adviseur praktijkleren die de erkenningsaanvraag beoordeelt denkt graag met u mee over mogelijkheden om de student een goede praktijkopleiding te bieden.