SBB als werkgever

SBB als werkgever

SBB is een aantrekkelijke werkgever en biedt een werkklimaat waarin iedere medewerker optimaal kan groeien en presteren. Zo blijven we onze maatschappelijke taak met bevlogenheid en plezier uitvoeren. We besteden veel aandacht aan de duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling, opleiding en loopbaan, inspirerend leiderschap en talenten van onze medewerkers. Onze drie kernwaarden verbindend, deskundig en proactief zijn de rode draad in ons dagelijkse handelen.

Missie

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat is onze missie. Met ongeveer 600 collega's dragen we de mbo-studenten, het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in Nederland en daarbuiten een warm hart toe en zetten we ons dagelijks in voor onze missie. Zo'n 450 collega's doen dit vanuit de regio en zo'n 150 collega's vanuit kantoor in Zoetermeer.

Ontmoeten

Het hoofdkantoor in Zoetermeer is de ontmoetingsplek voor mensen en ideeën. Collega’s ontmoeten elkaar hier in bijvoorbeeld projectteams, werkgroepen en bij grotere en kleinere bijeenkomsten in diverse regio’s in het land. Collega’s in de regio weten elkaar te vinden om kennis uit te wisselen of met elkaar te sparren. Twee keer per jaar is er een medewerkersbijeenkomst op een centrale plek in het land.

Teams en functies

Onze directie bestaat uit een directievoorzitter en een directeur Uitvoering. Bij Beleid werken beleidsmedewerkers en onderwijskundigen die zich dagelijks inzetten voor de best mogelijke aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Binnen Uitvoering werken onder andere circa 450 adviseurs praktijkleren in verschillende sectoren. Zij zijn de schakel tussen scholen en bedrijven en garanderen een goede en veilige werkplek voor alle mbo-studenten. Daarnaast hebben we een aantal stafdiensten. Ons organogram geeft dit schematisch weer.

De meest gebruikte term bij SBB onthullen we alvast: beroepspraktijkvorming. Daarmee bedoelen we stages en leerbanen voor mbo-studenten