SBB als beste werkgever

SBB is een aantrekkelijke werkgever en biedt een werkklimaat waarin iedere medewerker optimaal kan groeien en presteren. Zo blijven we onze maatschappelijke taak met bevlogenheid en plezier uitvoeren. We besteden veel aandacht aan de duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling, opleiding en loopbaan, inspirerend leiderschap en talenten van onze medewerkers. Onze drie kernwaarden verbindend, deskundig en proactief zijn de rode draad in ons dagelijkse handelen.

Keurmerk beste werkgevers

Dat zeggen we niet zomaar. In 2020 hebben wij na ons medewerkersbelevingonderzoek het keurmerk beste werkgevers van Nederland ontvangen. Niemand die het beter kan zeggen dan onze eigen mensen.

Missie

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat is onze missie. Met ongeveer 650 collega's dragen we de mbo-studenten, het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in Nederland en daarbuiten een warm hart toe en zetten we ons dagelijks in voor onze missie. Zo'n 500 collega's doen dit vanuit de regio en zo'n 150 collega's vanuit kantoor in Zoetermeer.

Ontmoeten

Het hoofdkantoor in Zoetermeer is de ontmoetingsplek voor mensen en ideeën. Nu in coronatijd even niet natuurlijk. Maar in andere tijden ontmoeten collega’s elkaar hier in bijvoorbeeld projectteams, werkgroepen en bij grotere en kleinere bijeenkomsten in diverse regio’s in het land. Collega’s in de regio weten elkaar te vinden om kennis uit te wisselen of met elkaar te sparren. Normaalgesproken is er twee keer per jaar een medewerkersbijeenkomst op een centrale plek in het land.

Teams en functies

Onze directie bestaat uit een directievoorzitter en een directeur Uitvoering. Bij Beleid werken beleidsmedewerkers en onderwijskundigen die zich dagelijks inzetten voor de best mogelijke aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Binnen Uitvoering werken onder andere circa 450 adviseurs praktijkleren in verschillende sectoren. Zij zijn de schakel tussen scholen en bedrijven en garanderen een goede en veilige werkplek voor alle mbo-studenten. Daarnaast hebben we een aantal stafdiensten. Ons organogram geeft dit schematisch weer.

De meest gebruikte term bij SBB onthullen we alvast: beroepspraktijkvorming. Daarmee bedoelen we stages en leerbanen voor mbo-studenten