Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. 

 

Uitgeschreven tekst van de video

Een opleiding kiezen ... Dat is best lastig. Wat is je kans op werk, wat ga je verdienen en hoe tevreden zijn andere studenten over de opleiding? Studie in Cijfers geeft antwoord op deze vragen om jouw studiekeuze makkelijker te maken. Ik ga je helpen om te kiezen.

Misschien wil je de opleiding Verzorgende individuele gezondheidszorg gaan doen, maar weet je nog niet waar. Ga naar KiesMBO.nl en zoek links op Verzorgende IG. Klik op de pijl en check. Nu zie je alle plaatsen waar deze opleiding wordt gegeven. Klik op de school van jouw keuze, klik op Meer info en ga naar Studie in Cijfers. Hier zie je bijvoorbeeld wat je kans op werk is en je startsalaris.

Op KiesMBO.nl kun je ook opleidingen vergelijken. Kik links op Vergelijken en voeg bijvoorbeeld Timmerman en Operationeel technicus toe. Beantwoord de vragen en geef aan wat jij belangrijk vindt. Dan zie je welke opleiding het beste bij jou past.

Opleiding gevonden? Als je erop klikt kun je via de pijl weer bekijken waar hij wordt gegeven. Klik op de school van jouw keuze en ga naar Studie in Cijfers. Kijk nu bijvoorbeeld naar studententevredenheid of de doorstroom binnen het mbo.

Dus: hulp nodig bij je studiekeuze? Ga naar KiesMBO.nl en laat je helpen door Studie in Cijfers. Simpel toch? Nu snel aan de slag!

Hoe ziet Studie in Cijfers eruit?

Voorbeeld SiC

Bronnen en definities

SBB gebruikt eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Lees de extra uitleg over Studie in Cijfers

Waar vind je Studie in Cijfers?

Studie in Cijfers is beschikbaar op de websites van alle deelnemende scholen. Ook worden de Studie in Cijfers van de deelnemende scholen gepubliceerd op KiesMBO.nl.