Verklaring behaald diploma

Heeft u een mbo-diploma behaald maar bent u dit kwijtgeraakt? Kijkt u eerst op de website van DUO of u een vervangend document kunt aanvragen of downloaden. Blijkt uit de diplomahulp dat DUO geen diplomagegevens van u heeft? Afhankelijk van het kenniscentrum waar u uw diploma hebt behaald heeft SBB mogelijk een vervangend document voor u. Dit is geen kopie van uw diploma maar een verklaring dat u het diploma heeft behaald.

Welk kenniscentrum?

SBB heeft van de volgende kenniscentra gegevens over diploma’s in het archief:

Aequor Kenteq
Calibris OVDB
Ecabo SOM
Intechnium VEV

Heeft u uw diploma behaald bij een ander kenniscentrum? Dan heeft SBB geen gegevens over uw diploma en kunt contact opnemen met de onderwijsinstelling waar u het diploma heeft behaald.


Heeft u uw diploma behaald bij een van de bovenstaande kenniscentra? Dan heeft SBB mogelijk gegevens over uw diploma in het archief. Let op: het archief van deze kenniscentra is niet volledig. Het kan daarom alsnog zijn dat wij geen gegevens over uw diploma kunnen vinden.

Aanvraag verklaring behaald diploma

Wij streven er naar uw aanvraag binnen 4 werkweken af te handelen. Als wij gegevens over uw diploma vinden sturen wij u hierover een verklaring. Als wij geen gegevens over uw diploma vinden, laten wij u dit per e-mail weten.

Voor het behandelen van uw aanvraag verwerkt SBB persoonsgegevens. SBB gaat voorzichtig en conform geldende wet- en regelgeving met uw gegevens om. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de privacyverklaring van SBB.

Start uw aanvraag