Verklaring behaald diploma

Heeft u een mbo-diploma behaald maar bent u dit kwijtgeraakt? Kijkt u eerst op de website van DUO of u een vervangend document kunt aanvragen of downloaden. Blijkt uit de diplomahulp dat DUO geen diplomagegevens van u heeft? Afhankelijk van de sector waarin uw diploma valt heeft SBB mogelijk een vervangend document voor u. Dit is geen kopie van uw diploma maar een verklaring dat u het diploma heeft behaald.

Welke sector?

Hieronder ziet u van welke sectoren SBB gegevens over diploma’s in het archief heeft. Tussen haakjes ziet u welke kenniscentra deze diploma’s afgegeven kunnen hebben. Heeft u een diploma uit een van deze sectoren maar is dit niet afgegeven door een van de genoemde kenniscentra? Dan heeft SBB geen gegevens over uw diploma en kunt u contact opnemen met de onderwijsinstelling waar u het diploma heeft behaald.

  • Groene sector (Aequor)
  • Zorg en welzijn (OVDB / Calibris)
  • Economie en administratie (Ecabo)
  • Metaal, installatie en elektrotechniek (Intechnium / VEV / SOM / Kenteq)

Heeft u uw diploma behaald bij een van de bovenstaande sectoren (kenniscentra)? Dan heeft SBB mogelijk gegevens over uw diploma in het archief. Let op: het archief van deze kenniscentra is niet volledig. Het kan daarom alsnog zijn dat wij geen gegevens over uw diploma kunnen vinden.

Diploma leermeester

SBB heeft geen informatie over leermeesterdiploma’s in het archief. U kunt hiervoor contact opnemen met de onderwijsinstelling waar u het diploma heeft behaald. Bestaat deze niet meer? Dan kunt u contact opnemen met de rechtsopvolger. Bij DUO is meestal bekend welke school dat is.

Aanvraag verklaring behaald diploma

Wij streven er naar uw aanvraag binnen 4 werkweken af te handelen. Als wij gegevens over uw diploma vinden sturen wij u hierover een verklaring. Als wij geen gegevens over uw diploma vinden, laten wij u dit per e-mail weten.

Start uw aanvraag