De 1e medewerker fastservice werkt in een fastservicebedrijf, waar gasten relatief kort verblijven. Denk dan aan een cafetaria, strandpaviljoen, koffiezaak, lunchroom, pizza-afhaal en bezorgbedrijf of een cateringorganisatie. Gasten verwachten snelle, correcte en eenvoudige service. Hij vervult een leidinggevende, coördinerende, opleidende, informerende, bewakende en faciliterende rol. De 1e medewerker fastservice is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en de resultaten van het hele team tijdens zijn dienst. Hij heeft een voorbeeldfunctie naar de medewerkers toe en delegeert fastservicewerkzaamheden aan (lerende) medewerkers. De 1e Medewerker fastservice rapporteert dagelijks aan de manager of bedrijfsleider over het verloop van zijn dienst en verschaft daarbij informatie over het functioneren van de verschillende medewerkers.
Uitgeschreven tekst van deze video
We volgen een dag uit het werkzame leven van een student en de praktijkopleider voor het beroep eerste medewerker fastservice.
Het is weer tijd voor een nieuwe werkdag. Ik heb er heel veel zin in. Let's go.
Ik volg de opleiding Eerste medewerker fastservice bij het SVO. Ik doe dat via McDonald's. En dat is één dag naar school en vier dagen werken. M'n werkzaamheden bij McDonald's als groeitrainer is dat ik mensen opleid. Ik toets mensen. Bestaande mensen als nieuwe mensen. Ik zorg ervoor dat mensen graag met een lach naar huis gaan en dat ze ook weer met plezier terug naar hun werk komen. Het sociale gebied vind ik heel fijn. Ik word daar blij van, enthousiast.
Nemen we de hamburger met ons mee.
Wat ik belangrijk vind aan wat Kevin leert tijdens deze opleiding is dat de gastenervaring vooraan staat.
Ik bied graag m'n collega's hulp. Ik denk heel graag met ze mee. En ik help ze ook heel graag om ze uit te voeren.
Ja, ik werk altijd heel graag met Kevin. Kevin is altijd overal. Ik hoef niet te vragen of hij iets wil doen, want dan is het eigenlijk al geregeld. En het is echt heel lekker om met Kevin samen te werken.
Kerntaken en werkprocessen
Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- Plant en verdeelt werkzaamheden
- Instrueert en begeleidt (lerende) medewerkers
- Rapporteert aan de manager/bedrijfsleider/ondernemer
Maakt bedrijfsruimtes bedrijfsklaar en bereidt en/of stelt fastserviceproducten samen
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit voor productie- en distributieproces
- Voert productiewerkzaamheden uit
- Houdt de productie-, distributie- en overige gastenruimtes schoon gedurende zijn dienst
- Voert afrondende werkzaamheden in de productie- en distributieruimte uit
- Onderhoudt apparatuur en gereedschap
Verkoopt fastserviceproducten en verleent gastvrijheid aan gasten
- Verleent gastvrijheid
- Verkoopt producten
- Bedient en beheert de kassa
- Distribueert bestellingen
- Gaat om met normafwijkend gedrag
- Vangt klachten van gasten op
Beheert de voorraad
- Controleert de voorraad
- Ontvangt en controleert producten en goederen
- Transporteert grondstoffen en goederen en slaat deze op
Overzicht kansen per regio
:
- Gering
:
- Matig
:
- Voldoende
:
- Ruim voldoende
:
- Goed