Werken bij SBB

Mbo-studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Binnen SBB spreken onderwijs en bedrijfsleven af wat een student moet weten en kunnen als hij zijn diploma heeft behaald. Dat leggen we vast in zogeheten kwalificatiedossiers en examenprofielen. Ook erkennen en adviseren we de 230.000 leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan. Met 600 collega’s ondernemen we deze en andere activiteiten – op kantoor in Zoetermeer of in de regio.

Ga naar onze vacatures

Bekijk de video's medewerkers aan het woord

Aantrekkelijke werkgever

SBB wil een aantrekkelijke werkgever zijn en een werkklimaat bieden waarin iedere medewerker optimaal kan presteren. Een gezonde werkomgeving, inspirerend leiderschap, goede arbeidsvoorwaarden en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zijn daarbij belangrijke thema's.

Kernwaarden

SBB heeft drie kenwaarden: verbindend, adaptief en kundig. Deze kernwaarden zijn de rode draad in ons dagelijkse handelen. Het kantoor van SBB staat in Zoetermeer. Onze adviseurs praktijkleren werken vanuit huis in regioteams. Samen vormen we de ontmoetingsplek voor mensen en ideeën.

Persoonlijke ontwikkeling

Als SBB-medewerker ben je zelf verantwoordelijk voor je dagelijkse werkzaamheden en je persoonlijke ontwikkeling. SBB heeft een SBB Academie, waarbinnen alle medewerkers zich volop kunnen ontwikkelen. SBB stimuleert dit en ondersteunt je hierbij.

Arbeidsvoorwaarden en cao

De arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld. Naast een ABP-pensioenregeling, ontvang je een vast maandsalaris, 8% vakantietoeslag een eindejaarsuitkering van 8,33%. Verder heb je bij een 40-urige werkweek 27 vakantiedagen en 112,5 compensatie-uren. SBB heeft met de vakbonden cao-afspraken gemaakt. De cao van SBB kun je onderaan deze pagina downloaden.

Afdelingen en functies

SBB is onder te verdelen in de afdelingen beleid, uitvoering en bedrijfsvoering. Op de afdeling beleid werken  beleidsmedewerkers, onderwijskundigen en onderzoekers. Bij uitvoering werken sectorunitmanagers en teamleiders, circa 450 adviseurs praktijkleren en een team Servicedesk. De afdeling bedrijfsvoering heeft staf- en ondersteunende medewerkers voor ICT, communicatie, Hrm, facilitaire dienstverlening en financiën.

Organogram