Lesmateriaal en training

Praktijkopleider en student bakkerij

Lesbrieven en toolkits zijn bedoeld als gereedschapskist voor de docent. U vindt er inspiratie voor werkvormen om de les te vullen over studieloopbaanoriëntatie en het vinden van een stage. Omdat de gereedschapskisten rijkelijk gevuld zijn, hebt u alle vrijheid om die elementen eruit te pakken die passen bij uw manier van lesgeven of die u voor uw studenten geschikt vindt. Het lesmateriaal is dus geen gedwongen format; u bepaalt zelf hoe u uw les inricht.

Lesbrief KiesMBO.nl

De website KiesMBO.nl biedt een compleet overzicht van de opleidingsmogelijkheden in het mbo. Alle beroepen waarvoor uw studenten een mbo-diploma nodig hebben staan erop. Opleidingsbeschrijvingen, beroepsomschrijvingen, filmpjes én (heel belangrijk) informatie over de kansen op een stage en een baan staan beschreven. Om studenten te helpen bij hun keuze is speciaal voor docenten deze lesbrief gemaakt met heel veel opdrachten.

Lesbrief Stagemarkt.nl

De website Stagemarkt.nl biedt een totaal overzicht van alle erkende leerbedrijven en hun stageaanbod. In de lesbrief staan verschillende opdrachten die u als docent kunt gebruiken om studenten wegwijs te maken op de website. Zo kunnen zij in de toekomst gemakkelijk een geschikte stage of leerbaan vinden. De opdrachten variëren van het controleren of een bedrijf erkend is tot het zoeken naar beschikbare stages in de buurt.

Workshop ‘Kies slim’

Als docent of bpv-coördinator begeleidt u studenten bij hun keuze voor een opleiding, stageplaats of leerbaan. KiesMBO.nl en Stagemarkt.nl komen daarbij van pas. In de workshop ‘Kies slim’ leert u de combinatie van die producten te gebruiken. Zo helpt u jongeren om met hart en hoofd een kansrijke keuze te maken, op basis van gevalideerde beroepen- en arbeidsmarktinformatie. Hebt u belangstelling voor een workshop? Neem contact op met de regionaal adviseur onderwijs-arbeidsmarkt in uw gemeente of regio.

Zie ook: