Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal is bedoeld als gereedschapskist voor docenten. Het biedt u inspiratie voor werkvormen voor studieloopbaanoriëntatie en het vinden van stages. U kunt zelf de elementen gebruiken die u geschikt vindt: u bepaalt zelf hoe u uw les inricht.

Lesbrief KiesMBO.nl

KiesMBO.nl biedt een compleet overzicht van de opleidingsmogelijkheden in het mbo. Alle beroepen waarvoor uw studenten een mbo-diploma nodig hebben staan erop. Opleidingsbeschrijvingen, beroepsomschrijvingen, filmpjes én (heel belangrijk) informatie over de kansen op een stage en een baan staan beschreven. Om studenten te helpen bij hun keuze is de lesbrief met vele opdrachten gemaakt.

Lesbrief Stagemarkt.nl

Stagemarkt.nl biedt een overzicht van alle erkende leerbedrijven en hun stageaanbod. In de lesbrief staan verschillende opdrachten die u als docent kunt gebruiken om studenten wegwijs te maken. Zo kunnen zij in de toekomst gemakkelijk een geschikte stage of leerbaan vinden. De opdrachten variëren van het controleren of een bedrijf erkend is tot het zoeken naar stages in de buurt.