White Label voor softwareontwikkelaars

Als u wilt gaan werken met White Label dan moet uw softwareontwikkelaar uw software aanpassen aan voor gebruik van de White Label SOAP webservice. Uw software moet voldoen aan functionele en technische voorwaarden. Dit zijn bijvoorbeeld eisen die gesteld worden aan de opmaak van berichten die worden uitgewisseld. Of eisen aan de beveiliging van berichten en controles op de transacties rondom gegevensuitwisseling.

Bekijk ontwikkelingen huidige versie White Label

Storing oplossen

Twee omgevingen: met en zonder certificaat

White Label bieden we aan in twee omgevingen. We stellen een omgeving beschikbaar met certificaat en een omgeving zonder certificaat. De omgeving met certificaat is speciaal bedoeld voor partijen die binnen de DUO-keten werken en verplicht zijn te werken met een PKI-overheidscertificaat. Gebruikers die niet binnen de DUO-keten opereren kunnen de omgeving zonder certificaat gebruiken. Dit noemen we de NoCert-omgeving. Om gebruik te maken van de NoCert-omgeving kunt u bij SBB een username-wachtwoord combinatie aanvragen.

Toegang omgeving met certificaat

Acceptatie: https://webservice-acc.stagemarkt.nl/WhiteLabel2.svc?wsdl
Productie:  https://webservice.stagemarkt.nl/WhiteLabel2.svc?wsdl

Lees meer over certificaten >

Toegang omgeving zonder certificaat

Acceptatie: https://webservice-acc.stagemarkt.nl/WhiteLabel2NoCert.svc?wsdl
Productie: https://webservice.stagemarkt.nl/WhiteLabel2NoCert.svc?wsdl

Stappen

Werken met White Label verloopt in de volgende stappen:

stap 1 | Aanmelden

Om White Label te gebruiken kunt u zich aanmelden.

stap 2 | Werken in de acceptatieomgeving zonder certificaat en testen

Als wij uw aanvraag hebben verwerkt dan kunt u naar de acc-omgeving zonder certificaat (acceptatie). U krijgt van SBB een voorlopige username-wachtwoordcombinatie. Hiermee heeft u vrij toegang tot de webservice van White Label. U kunt hier uw software programmeren en afstemmen op de functionele voorwaarden voor de White Label-service.

Meer informatie over de mogelijkheden vindt u in het programma van eisen

Een manier om White Label te testen is door gebruik te maken van SoapUI. Meer informatie over het gebruik van SoapUI vindt u op www.soapui.org

U kunt ook de mutatieservice van White Label testen.
Meer informatie: testen van de Mutatieservice White Label

stap 3 | Beveiligen

Zodra je de vorige stap hebt afgerond moet de service zich gaan confirmeren aan de beveiligingsstandaarden voor gegevensuitwisseling in het onderwijsveld. De standaarden staan in de Eudkoppeling transactiestandaard. Dit is een afgeleide van de Digikoppeling standaard die de overheid gebruikt.

Lees meer >

stap 4 | Naar de productieomgeving

Als u uw software heeft aangepast en deze voldoet aan de beveiligingstandaarden dan kunt u toegang aanvragen tot de productieomgeving van White Label.

Lees meer >