Forte Kinderopvang legt link tussen jonge kinderen en medewerkers van de toekomst

Door de link te leggen tussen de toekomst van jonge kinderen en studenten, heeft Forte Kinderopvang verantwoordelijkheid genomen om actief te blijven opleiden. Ondanks de crisis heeft Forte toch 35 mbo-studenten aan een stage geholpen.

Meer weten over het actieplan van SBB? Of hebt ú ruimte voor een student? s-bb.nl/helpt

In de nieuwe cao van de kinderopvangsector zijn stagevergoedingen verplicht geworden, een extra financiële belasting voor de sector. Daarnaast zorgt de crisis ervoor dat er minder stageplaatsen worden aangeboden in die sector. Daarom is het extra bijzonder dat Forte juist plaatsen heeft aangeboden.

Marion Sprenkeling, adviseur praktijkleren bij SBB, zegt daarover: “Door als SBB, in het kader van het actieplan voor het behoud van stages en leerbanen, het gesprek met het onderwijs – in dit geval het Horizoncollege – en de kinderopvangsector aan te gaan, hebben we dit samen met Forte kunnen realiseren.”

Ontwikkeling van zowel kinderen als studenten

Forte is gevestigd op 60 locaties in Noord-Holland. Bestuurder Esther Zijl vertelt waarom ze toch zoveel extra studenten hebben aangenomen: “Wij houden ons bezig met de ontwikkeling van jonge kinderen. En volgens mij is die ontwikkeling net zo belangrijk als die van studenten. We zijn een maatschappelijk organisatie, dus we voelen ons verantwoordelijk studenten te helpen. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de medewerkers van de toekomst.”

Naast de stageplaatsen, biedt Forte een interne bbl-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker aan van anderhalf jaar. Die opleiding is anderhalf jaar geleden gestart met eigen medewerkers die niveau 3 hadden. Daarnaast zijn deze leerbanen geschikt voor zijinstromers. De grootste instroom van bol-studenten is van het Horizoncollege.

Naast het bpv-boek dat Forte moet afvinken voor de opleiding van de studenten, kijken ze verder dan dat. Recruiter Marjon IJmker legt uit: “We kijken bijvoorbeeld hoe studenten bepaalde talenten, zoals gitaarspelen of zingen, kunnen inzetten bij ons. Voor de kinderen leuk en voor de studenten een kans om die talenten te ontplooien.”

Doorstromen naar een baan

Bij Forte werken relatief gezien meer oudere dan jongere mensen. Volgens Esther is de instroom van nieuwe stagiairs goed: “Zo zorgen we voor een divers medewerkersbestand. Bovendien zijn de oudere medewerkers enthousiast over de nieuwe stagiairs: ze zijn erg behulpzaam en nemen de tijd om de studenten te begeleiden.”

Marjon ziet dat veel stagiairs blijven werken bij Forte: “Derdejaars kunnen we vaak al een nulurencontract aanbieden. Op die manier kunnen ze ervaring opdoen en zijn er mogelijkheden om vanuit de cao als stagiair op de groep ingezet te worden. Na het afronden van hun studie kunnen we eventueel meer uren aanbieden.”

SBB op lokaal niveau

Naast bestuurder van Forte Kinderopvang, is Esther actief bij de Ambitietafel Alkmaar. Met verschillende stakeholders heeft de tafel als doel leren voor iedereen toegankelijk te maken. Esther vervolgt: “Wij participeren als Forte in de Ambitietafel en daardoor kunnen we goed contact onderhouden met de scholen. Door onderwijs en de huidige arbeidsmarkt met elkaar in contact te brengen bieden we toekomstperspectief aan de studenten van nu.”

Door onderwijs en bedrijfsleven ook op lokaal niveau met elkaar in contact te brengen kan beter worden gekeken naar de lokale arbeidsmarktbehoeftes. “Mede dankzij de goede relatie met SBB komen er steeds meer verbeteringen voor de stagiairs. Bovendien maken we gebruik van de praktijkopleiders-training van SBB om nog beter de stagiairs te kunnen begeleiden”, aldus Marjon.

Meer weten over het actieplan van SBB? Of hebt ú ruimte voor een student? s-bb.nl/helpt

Beeld: Marlies Fatels, Forte