Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

Verkiezing 2017

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Voordrachten

De inschrijving voor de verkiezing 2018 is gesloten. Tot en met 30 april 2018 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Provinciale winnaars

Uit een kleine duizend voordrachten heeft de jury op 13 juli per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. In het overzicht staat om welke leerbedrijven en praktijkopleiders het gaat. De provinciale winnaars streden verder om de landelijke titel in hun sector. Een aantal van hen is inmiddels door naar de finale.

Finalisten

27 september maakte de jury de zestien finalisten bekend. De acht besten van elke categorie strijden verder om de landelijke titel. Tijdens de Dag van het mbo op 19 november 2018 in Theater Orpheus te Apeldoorn worden de winnaars bekendgemaakt. Rond 17.00 uur begint het feestelijke gala waarin ook de mbo-ambassadeurs van het jaar worden gekozen.

Een jaar lang in de schijnwerpers

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.

Bekijk het overzicht van provinciale winnaars

Bekijk het overzicht van finalisten