Haal de toekomst in huis

Student en praktijkopleider in voedingsmiddelenindustrie

Om leerbedrijf te worden moet u eerst een erkenning aanvragen. Dat doet u eenvoudig in enkele stappen.

Leerbedrijf worden

procestechniek

Bekijk en wijzig de leerplaatsen (stages en leerbanen) waarop studenten via Stagemarkt.nl kunnen reageren.

Log in op MijnSBB

Autotje

Als u zich aanmeldt voor SBB Stagecoach krijgt u steeds op het juiste moment een e-mail met praktische informatie.

Naar SBB Stagecoach

Leerbedrijf worden. Wat houdt dat in? Het betekent dat u een mbo-student gaat begeleiden. Daarmee haalt u op verschillende manieren de toekomst in huis. Bijvoorbeeld door de nieuwste kennis van sociale media. Of op technisch gebied.

Ook kan een student een nieuwe medewerker worden, waarmee uw bedrijf lang vooruit kan. Hoe dan ook: met een mbo-student haalt u de toekomst in huis.

Uitgeschreven tekst van deze video

stagiair Dennie
praktijkopleider Sjaak

Dennie: Tijdens mijn afstudeerstage verwacht ik eigenlijk wel dat ik een hele hoop nieuwe aspecten zou leren in mijn werk.

Sjaak: Ik verwacht van de stagiair ten eerste dat hij gemotiveerd is, dat hij er zin in heeft. Dat hij in z’n eerste gesprek ook eigenlijk aangeeft wat hij van ons verwacht als stagebedrijf.

Dennie: Je eigen inzet bij een stage, juist dat moet naar voren komen.

Sjaak: De kracht van jongeren binnen onze organisatie is dat wij een best een oude organisatie zijn en die mensen hebben een een frisse blik, denken na hoe dat ze met de nieuwe technieken toch een stukje verbetering in kwaliteit en ook in innovatie toe kunnen passen dat je als je bedrijf gewoon stappen vooruit gaat maken om klaar te zijn voor de toekomst.

Dennie: Tijdens mijn stage bij BAM ben ik erachter gekomen dat er heel veel oude systemen worden gebruikt zoals de analoge koppelmeter. Voor mijn afstuderen heb ik daar een plan voor geschreven om dat te digitaliseren.

Sjaak: Is uniek wat hij gemaakt heeft, dat je al niet meer de treinen stil hoeft te leggen om de meetapparatuur aan te brengen dat is de toekomst waar wij in gaan werken.

Dennie: Door middel van mijn stage ben ik er toch achter gekomen dat hier toch wel toekomst in het bedrijf zit ik heb goeie doorgroeimogelijkheden.

Sjaak: Eigenwijsheid hoeft niet altijd een slecht karakter te zijn laat ik het zo zeggen. In combinatie met een doorzettingsvermogen, en dat heeft Dennie zeker, en dan daarnaast dan nog z’n gezond verstand en z’n opleiding dat heeft er toe bijgedragen dat,  ja dat we toch overgestapt zijn om iets nieuws te ontwikkelen waar we meer vertrouwen in hebben.

Dennie: Mijn toekomst bij de BAM ziet er zeer rooskleurig uit, ze hebben beloofd dat ik hier mee door kan groeien.

Sjaak: Ik ben heel benieuwd wat Dennie ons nog meer gaat brengen en bieden op het gebied van innovatie en nieuwe technieken.

Uitgeschreven tekst van deze video

stagiair Muhammed
praktijkopleider Jurgen

Muhammed: Ik vraag van mijn stage dat ik meer informatie zou krijgen of dat ik meer ervaring zou opbouwen in de installatietechniek.

Jurgen: Wat ik heel belangrijk vind voor de ontwikkeling van de stagiair is zijn eigen gedrevenheid, dat hij past in het team, leergierig is en zich daardoor ontwikkelt. Ik vind het een heel belangrijk doel om technische medewerkers op te leiden voor de toekomst.

Muhammed: Dijkoraad is een bedrijf dat over installatietechniek gaat. Mijn kennis was echt minimaal omdat installatietechniek een vrij aparte tak is van werktuigbouwkunde.

Jurgen: Wat heel belangrijk is, is het menselijke aspect, openstaan daarvoor. Zeg maar een stuk communicatie, niet in een hoekje gaan zitten, alleen maar met techniek bezig zijn en dat ze ook in staat zijn om zeg maar technische producten op te leveren uiteraard in samenwerking na controle met de collega’s.

Muhammed: Ik heb heel veel momenten gehad dat ik met Jurgen, directeur van Dijkoraad, even aan tafel moest zitten om, om te overleggen hoe ik een bepaald project moet aanpakken dan krijg je wat meer verantwoordelijkheden en daar schrok ik in begin wel van. Mijn stagebegeleider heeft me daar echt in gesteund en verteld dat ik het wel kon. Wanneer je enthousiast bezig bent met een project, dan lukt het ook.

Jurgen: In ons geval heeft hij meegewerkt aan het ontwerp van de renovatie van een groot gebouw in Wageningen.

Muhammed: Bepaalde bouwlagen van de universiteit, van een forumgebouw zouden aangepast worden, waardoor de elektrotechnische installaties helemaal op de kop gingen. Dus alles moest opnieuw ontworpen worden. Ik heb de elektrotechnische  installatie helemaal zelf getekend, waardoor ik heel veel informatie won over de over de elektrotechniek.

Jurgen: We halen de jonge generatie in huis en ik zie ook dat zeg maar de oudere generatie er heel veel plezier in heeft om met die jonge generatie op te trekken. Het werkt aanstekelijk ja.

Muhammed: Ik zou hier absoluut willen werken, er komen altijd nieuwe gebouwen en zo niet, oude gebouwen moet wel gerenoveerd worden.

Jurgen: Het contract ligt wel bij mij in de bureaula, deze jongen mag bij mij zo instromen.

 

Radiospots

Luister hier de radiospots:

Opticien
Transport
Beste Leerbedrijf 2016, Metnils
Beste Praktijkopleider 2016, René van Tol