Mbo-diner 2017 tussen de tanks

Maandag 4 september vond het jaarlijkse mbo-diner plaats. Traditioneel openen beroepsonderwijs, bedrijfsleven, studenten en politiek gezamenlijk het nieuwe studiejaar. Dit jaar was Defensie de gastheer.

Op legerbasis Ermelo werden de gasten getrakteerd op een programma vol demonstraties, discussie en natuurlijk een heerlijk diner. De catering werd, geheel in stijl, verzorgd door studenten van het Albeda College.

Arbeidsmarkt 2025

Hoofdspreker op de bijeenkomst was professor Didier Fouarge van ROA, Maastricht University. Hij gaf invulling aan het thema ‘Arbeidsmarkt 2025 met de kansen en valkuilen voor het (mbo)onderwijs’. Na enkele pitches en stellingen gingen deelnemers vervolgens onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong met elkaar in gesprek over de arbeidsmarkt van de toekomst. Welke banen blijven behouden, welke verdwijnen of veranderen? En hoe moeten we daar als beroepsonderwijs op anticiperen?

Dialoog

Tijdens het diner was er nog meer ruimte voor dialoog. Zo ging demissionair minister Bussemaker (OCW) in gesprek met studenten en andere aanwezigen. Bovendien werd de verkiezing van de mbo-uitblinkers afgetrapt. Vanaf nu kan iedereen stemmen op zijn favoriete mbo-ambassadeur. Ten slotte gaf rapper Okwaro op eigen wijze commentaar op de avond.

SBB kijkt terug op een geslaagd diner. Wij danken alle genodigden voor hun komst en wensen alle studenten in 2017-18 een bijzonder succesvol studiejaar toe.