Het Ibizagevoel verkopen

Ibizamode
Als een student moeite heeft om een stageplek te vinden, is het fijn dat er bedrijven zijn die iedereen een kans willen bieden. De onlinewebshop Ibizamode in Delfgauw is zo’n bedrijf. Of het nu gaat om een medewerker marketing en communicatie, een mediavormgever of een verkoopspecialist – één ding leren ze allemaal: het Ibizagevoel verkopen.

Vijf jaar geleden vertrokken Tamara en haar broer Roy Timmermans met lege koffers naar Ibiza. Ze hadden een webshop overgekocht en wilden daar echt iets van maken. “Terug in Nederland vulden we twee rekjes met Ibizakleding, die we aan de man brachten“, kijkt Tamara terug. “Inmiddels kopen we honderd merken in, is er een grote showroom en hebben we een eigen label Peacebird.”

Facebook

Vooral op Facebook heeft Ibizamode een groot bereik. “Door sociale media en marketing stevig aan te pakken werden we bij een breed publiek bekend. In twee jaar tijd zaten we op meer dan 100.000 vind-ik-leuks. Daar hebben onze stagiairs duidelijk aan bijgedragen. Ook op de designafdeling hebben stagiairs invloed. Zo ligt er volgende seizoen een print met dromenvangers in de schappen, die een stagiair voor ons heeft ontworpen.”

De persoon achter de stagiair

Goede begeleiding en een veilige werkplek vindt Tamara heel belangrijk. “Zo was er een jongen die op het Grafisch Lyceum Rotterdam de opleiding Gamedeveloper volgde en bij verschillende leerbedrijven werd afgewezen. Dat vond ik echt heel erg. Ik wilde hem graag een kans geven, maar de stage moest natuurlijk wel aansluiten op zijn opleiding. Omdat hij goed kon tekenen, besloot ik in overleg met de adviseur praktijkleren van SBB en de stagecoördinator van school om hem patronen te laten uitwerken voor onze strandtassen. Dat paste bij een aantal werkprocessen van zijn opleiding en ging fantastisch. Hij ontdekte dat er meer is dan alleen computerspellen. Bovendien leerde hij hoe een bedrijf werkt.”

Gewaardeerd en waardevol

“Ik was heel blij dat onze student bij Ibizamode terecht kon”, kijkt stagecoördinator Anne Marie de Boer terug. “Los van de moeite een plek te vinden, werd hij hier op de juiste manier benaderd en werden zijn krachten en kwaliteiten zichtbaar. Tamara besteedde aandacht en tijd aan de persoon achter de stagiair. Dat werkt altijd positief op iemands ontwikkeling. De jongen voelde zich gewaardeerd en waardevol en dat was precies wat hij nodig had. Bedrijven die op zo’n manier met jongeren weten om te gaan hebben we hard nodig!”