Enexis bekrachtigt jarenlange samenwerking met SBB

Een structurele aanpak in opleiden en volop ruimte voor ambitieuze mbo-studenten. Daarvoor staat het erkende leerbedrijf Enexis. Om dat te bekrachtigen ondertekende Enexis gisteren als eerste organisatie in de infradistributietechniek een samenwerkingsovereenkomst met SBB.

In de nabij toekomst gaat een groot aantal vakmensen met pensioen en wordt een krapte verwacht aan nieuwe technische en ICT-collega’s. Om deze krapte het hoofd te kunnen bieden, ontwikkelde Enexis eigen opleidingen en werkt de afdeling training en opleiding intensief samen met andere partijen in de sector. De opleidingen borgen cruciale kennis bij zowel huidige als nieuwe vakmensen.

Werkplezier in de dynamische branche vergroten

Agnes Flinkenflögel, manager Training & Opleiding bij Enexis: “Wij geloven dat studenten door het aanleren van de juiste kennis en vaardigheden en het bieden van passende begeleiding niet alleen beter worden in het uitvoeren van hun toekomstige functie, maar dat ze ook met meer plezier aan het werk gaan in onze dynamische branche.” Vincent van Baaijen van SBB: “Wij willen Enexis graag verder ondersteunen bij het opleiden van vakmensen voor de toekomst.”

Twee vakscholen voor schoolverlaters

Jaarlijks begeleidt Enexis ruim 200 mbo-studenten van niveau 2 tot en met 4 voor diverse opleidingen in infradistributietechniek. Dat gebeurt op de twaalf regionale vestigingen en de twee Enexis-vakscholen. Leerlingen zijn ofwel schoolverlaters tussen 18 en 25 jaar met een vmbo-diploma of een opleiding op mbo-niveau 2, ofwel zij-instromers vanuit andere organisaties of sectoren.

Leren en werken combineren met uitzicht op een vaste baan

De studenten op de vakscholen kunnen rekenen op intensieve begeleiding door ervaren praktijkopleiders en training on-the-job. Daardoor krijgt ook deze doelgroep de kans om leren en werken te combineren met uitzicht op een vaste baan.

Ambitie om beste leerbedrijf van Nederland te worden

Enexis beoogt mbo-studenten zo goed mogelijk klaar te stomen voor de toekomst. Hierin staat het begeleiden centraal, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Door de intensieve samenwerking met SBB onderstreept Enexis bovendien de ambitie om beste leerbedrijf van Nederland te worden.