Een kijkje in de toekomst met SBB op de onderwijsbeurs

Student en praktijkopleider in de horeca
Met de stand ‘Kies je toekomst’ staat SBB de komende periode op diverse onderwijsbeurzen. Samen met adviseurs praktijkleren kunnen jongeren een kijkje nemen in de toekomst. Waar liggen je interesses? In welke sectoren vind je de komende jaren veel werk? Wat kies je? Verder kunnen jongeren op de beurs kennismaken met zowel opleidingen als leerbedrijven uit verschillende branches.

De website Beroepeninbeeld.nl geeft een compleet overzicht van de mogelijkheden in het mbo. Alle informatie over mbo-beroepen staat erop: van beroepsomschrijvingen en filmpjes tot belangrijke cijfers over de kans op een stage, een leerbaan en werk.

Ook voor docenten

Decanen en docenten helpen leerlingen met het zoeken naar de juiste opleiding. Om ze bij die taak te helpen ontwikkelde SBB een lesbrief. Docenten vinden er inspiratie om de les te vullen. Verder zijn er concrete opdrachten waarmee ze de klas aan het werk kunnen zetten. Bij de lesbrief zit ook een handig logboek waarin de leerlingen hun ontdekkingen kunnen bijhouden. Op die manier komen ze goed voorbereid naar de onderwijsbeurs toe.

Door heel Nederland

Na de beurs in Eindhoven op 29 en 30 september verschijnt de SBB-stand 'Kies je toekomst' op de Onderwijsbeurs Noordoost op 8 en 9 november, Studiekeuzebeurs Midden op 24 en 25 november en de Studiebeurs West op 8 en 9 december.