Covebo maakt zich sterk voor nog betere stages en leerbanen

Samenwerking
18 maart ondertekenden algemeen directeur bij Covebo Uitzendgroep Henk Buitink en sectorunitmanager Handel bij SBB Tina Boes op de locatie van Covebo in Nijkerk een samenwerkingsovereenkomst.

Covebo brengt de vraag naar flexibilisering op de Nederlandse arbeidsmarkt en het aanbod van Nederlandse en buitenlandse werkzoekenden samen. “Elke dag werken we met z’n allen hard om onze uitzendkrachten en onze klanten de beste service te leveren”, zegt hr-medewerker Carolien Schoenman. “Iedereen binnen Covebo is gedreven om alles tot in de puntjes te regelen. Onze slogan is niet voor niets 'Gewoon Goed Geregeld'. Dat geldt niet alleen voor de klanten en uitzendkrachten, maar ook voor onze eigen medewerkers en stagiairs. De mens staat bij ons centraal.”

Kwaliteit van opleiden

Covebo hoopt dat stagiairs het naar hun zin hebben, zodat ze er na hun stage of studie blijven werken. Maar ook als de stagiair niet bij Covebo komt werken, vindt de organisatie het belangrijk om hem of haar de juiste tools voor de toekomst mee te geven. Met een effectief onboardingprogramma en een stagebeleid zorgt Covebo dat de stagiair zo snel mogelijk betrokken is bij de organisatie. De samenwerking met SBB kan de kwaliteit van opleiden naar een nog hoger niveau brengen.

Ontwikkelingen in de markt

“De samenwerking met SBB gaat niet alleen over het opleiden van bol- en bbl-studenten binnen Covebo”, vertelt algemeen directeur Henk Buitink. “Als uitzendbureau merken wij als eerste de veranderingen op de arbeidsmarkt. Met de huidige krapte ligt daar een enorme uitdaging. Samen met SBB willen we nadenken over oplossingen. Waar liggen mogelijkheden voor mbo-niveau-2-studenten en bijvoorbeeld de toekomst van de mbo-4-opleiding voor intercedent.”