Bijna 1.000 jongeren bezoeken bbl-informatiemarkt

Infomarkt
Om toekomstige bbl-studenten in de regio Rijnmond te laten kennismaken met een breed aanbod van scholingsmogelijkheden, organiseerde het Leerwerkloket Rijnmond op 19 maart in WTC Rotterdam een bbl-informatiemarkt. Adviseurs van SBB droegen bij met de toekomstvoorspeller van KiesMBO.

De groeiende economie zorgt ervoor dat de vraag naar bbl-studenten en het aantal leerwerkbanen in verschillende sectoren fors toeneemt. Alleen al in de regio Rijnmond zijn er ruim 2.000 openstaande plekken. De bbl-informatiemarkt bood bezoekers en werkgevers de kans om te ontdekken of zij een match waren.

Op laagdrempelige manier kennismaken

Op de bbl-informatiemarkt presenteerden zich circa 80 potentiële werkgevers uit verschillende sectoren. Jongeren konden zo op een laagdrempelige manier kennismaken met deze bedrijven, die regelmatig leerbanen aanbieden. Hierdoor kregen de studenten een beter beeld over wat de combinatie van werken en leren in de praktijk inhoudt, de beschikbare functies en toekomstperspectief.

De markt was bedoeld voor zowel studenten die na het vmbo of de havo willen starten of na een eerdere mbo-opleiding willen doorstromen, als voor werkenden en werkzoekenden. Adviseurs van SBB gaven informatie over beroepen, beroepskeuze en de kans op stage, leerbaan en werk. Bovendien konden studenten plaatsnemen in de stand ‘Voorspel je toekomst’ van KiesMBO.

Toekomstvoorspeller 

Van 20 tot en met 22 maart stond de toekomstvoorspeller ook op Skills The Finals in RAI Amsterdam, waar studenten in vele beroepen streden om de beste van Nederland te worden. Ook de bestuurders van SBB, die ter plekke vergaderden, lieten zich over hun toekomst adviseren. 27 en 28 maart staat SBB met de stand op de jaarlijkse conferentie van het Consortium voor Innovatie (CvI) in Den Haag.

De bbl-informatiemarkt is een initiatief van Leerwerkloket Rijnmond, een samenwerkingsverband van Albeda, Zadkine, UWV, Werkgeversservicepunt Rijnmond, Gemeente Rotterdam en SBB. Binnen het samenwerkingsverband is SBB de samenwerkingspartner in Leren en Werken.