AMI Kappers en SBB verlengen samenwerking

AMI Kappers en SBB hebben opnieuw een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee versterken de partners elkaar in het leveren van een actieve bijdrage aan een goed onderwijsprogramma in de kappersbranche.

In het schooljaar 2019-2020 heeft AMI Kappers binnen de 106 vestigingen 284 mbo-studenten opgeleid. Investeren in en begeleiden van bbl-studenten staat bij AMI Kappers hoog in het vaandel. Het motto is dan ook 'Dit ambachtelijke vak leer je niet uit een boek maar door gewoon te doen!'

AMI Kappers heeft al jarenlange ervaring en samenwerkingen met scholen. Door deze contacten met onder andere de roc’s in Nederland ontstonden eigen AMI-klassen. Een intensieve samenwerking zorgt ervoor dat studenten sneller dat wat ze leren kunnen omzetten in de praktijk.

Volop doorgroeimogelijkheden

Werken bij AMI Kappers betekent werken in een familiebedrijf met een goede sfeer en volop groeimogelijkheden. Bijna 50 jaar geleden is AMI Kappers begonnen in Borculo als Haarmode Dinie. Vandaag de dag is AMI Kappers uitgegroeid tot een organisatie met ruim 100 salons, verspreid door het hele land.

Blijven investeren in talentvolle en enthousiaste medewerkers is een van de speerpunten binnen de organisatie. Goed opgeleid personeel resulteert in een hoge klanttevredenheid. AMI Kappers heeft daarom een eigen AMI Academy met een eigen cursusprogramma.

Alle medewerkers worden hierdoor het hele jaar getraind in de eigen haarlijn en de nieuwste knip- en kleurtechnieken. En dat het werkt zie je in de praktijk. Veel van de bedrijfsleiders en franchisenemers van AMI Kappers zijn ooit begonnen als student.

Alle vestigingen erkend voor de nieuwste opleidingen

Studenten krijgen de mogelijkheid om gestructureerd het vak te leren in de praktijk. Alle werkzaamheden worden breed aangeboden. Zo zijn alle vestigingen erkend voor de nieuwe opleidingen Haarstylist en Salonmanager (M). Praktijkopleiders op de werkvloer krijgen een interne training, zodat ze de studenten optimaal kunnen begeleiden.