Allround medewerker facilitaire dienstverlening

De allround medewerker facilitaire dienstverlening is werkzaam in sterk wisselende werkomgevingen zowel profit als non-profit. Voorbeelden van organisaties waar de beginnend beroepsbeoefenaar werkzaam is zijn semioverheidsinstellingen, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties, onderwijsorganisaties, facilitaire aanbieders, zakelijke dienstverleners, sport- en recreatieaccommodaties en productieomgevingen. Hij is overal in en om het gebouw waar hij werkt te vinden. Hij draagt bij aan gastvrijheid en aan het gebouwbeheer. De klant staat centraal. Werkzaamheden zijn onder andere zoals faciliteren van bijeenkomsten, verhelpen van (ver)storingen en catering.

Uitgeschreven tekst van deze video

We volgen een dag uit het werkzame leven van een student en de praktijkopleider voor het beroep Allround medewerker facilitaire dienstverlening.

 

De student maakt een selfie-opname: Ik ga nu naar mijn stagebedrijf. Druk dagje vandaag, dus wordt top.

 

De student wordt geïnterviewd en vertelt. Ik ben Mart, ik ben 19 jaar. Ik doe Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening. En ik loop stage bij Vuurrood Veiligheid.

 

We zien een gedeelte van een BHV-cursus. De praktijkopleider legt uit. Oké, leg het slachtoffer maar neer. We hebben hier rook in de vluchtroute. Dus we moeten ervoor zorgen dat we op een veilige manier de deur kunnen openen. Mart, pak jij alvast de dichtstbijzijnde brandblusser erbij?

 

De praktijkopleider wordt geinterviewd en vertelt. Mijn naam is Benny Laduk. Ik ben van Vuurrood Veiligheid. Ons bedrijf is gericht op veiligheid op de werkvloer. Dat doen we door het hele land heen en faciliteren wij hier veiligheidsopleidingen.

 

De student vervolgt. Ik denk dat ik vooral de werkzaamheden hier leuk vind, omdat het een kleiner bedrijf is. Het is altijd leuk als je mensen met een lach ziet weggaan als je ze koffie hebt aangeboden of mensen hebt ontvangen hier. Dat maakt het voor mij leuk.

 

De praktijkopleider vertelt. Wij begeleiden ze actief, met name praktijkgericht. Dus wij gooien ze hier in het diepe bij Veiligheidscentrum Haaglanden qua facilitaire aspecten. Wij leren ze in de bron natuurlijk omgaan met mensen. Dus communicatief met name. Het verwelkomen tot inschatten waar iemand voor komt of op de werkvloer is.

 

De student gaat verder. Omdat je best wel veel werkzaamheden hier kunt doen. Met de cursussen zijn die ook buiten. Dat vind ik vooral het leukst dat je die dan klaarzet met brandoefeningen.

De student staat samen met de praktijkopleider in beeld.

En leuke collega's.

-Gelukkig.

Inhoud

Kerntaken en werkprocessen

Verricht facilitaire werkzaamheden

 • Bevordert de veiligheid
 • Faciliteert bijeenkomsten
 • Onderhoudt contact met interne en externe klanten en leveranciers
 • Onderhoudt ruimten en apparatuur
 • Signaleert klachten en verbeterpunten en handelt deze af
 • Verwerkt gegevens met informatiesystemen
 • Voert logistieke werkzaamheden uit

Organiseert de werkzaamheden

 • Bewaakt het budget en te behalen doelen
 • Plant werkzaamheden
 • Stemt af met de leidinggevende
 • Werkt met lerende medewerkers en stagiairs